Άλλαξε η ζωή της Μαρίας: Η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down βρήκε βοήθεια για σπουδές

Άλλαξε η ζωή της Μαρίας: Η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down βρήκε βοήθεια για σπουδές

Άλλαξε η ζωή της Μαρίας: Η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down βρήκε βοήθεια για σπουδές


Οι γονείς με υπεράνθρωπες προσπάθειες στέκονται δίπλα στα παιδιά τους και προσπαθούν και στηρίζουν όχι μόνο το όνειρο της κόρης τους με σύνδρομο down, αλλά και του αδελφού της που σπουδάζει πολιτικός μηχανικός - Η ίδια η Μαρία, μέσα από τις σπουδές της, ανακαλύπτει δεξιότητες που δεν τις είχε αντιληφθεί στο παρελθόν

 

 Η οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας Μαρίας Νίτσα από την Καστοριά πήρε μεγάλη χαρά και ανακούφιση, καθώς η αρμόδιας επιτροπής του κληροδοτήματος «Ζήση Παπαλαζάρου» ανακοίνωσε ότι της προσφέρει υποτροφία για τα 4 χρόνια φοίτησης της στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας.

Την υποτροφία στην Μαρία, που έγινε παράλληλα και η πρώτη φοιτήτρια με σύνδρομο Down στην Ελλάδα, απένειμε ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.

Η υποτροφία είναι ετήσια και θα ανανεώνεται για τα επόμενα τέσσερα έτη όσο και το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας όπου έχει περάσει για να φοιτήσει η Καστοριανή φοιτήτρια.

Όπως ανακοίνωσε και ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, η απόφαση της υποτροφίας, έχει την έγκριση όλων των αρμοδίων οργάνων και επιτροπών του δήμου που έχουν αναλάβει την διαχείριση του κληροδοτήματος».Επίσης επισήμανε και επιβράβευσε ιδιαίτερα την στάση ζωής, την προσπάθεια και την δύναμη ψυχής που επέδειξε η Μαρία για την επίτευξη του στόχου της συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο.

Η Μαρία Νίτσα μπορεί να φαίνεται αρκετά ντροπαλή στους ανθρώπους που δεν γνωρίζει, αλλά μοιράζει με απλοχεριά το πλούσιο και ζεστό χαμόγελο της.

Αξία σεβασμού αποτελεί και η μητέρα της Μαρίας, η κυρία Ελένη Παπαδοπούλου. Ο άνθρωπος που δεν έχει απουσιάσει ποτέ από το πλάι της ακόμη και την ώρα της παρακολούθησης των μαθημάτων της στο πανεπιστήμιο.

Η Μαρία είναι διαβητική, όποτε είναι αναγκαίο να λαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις απαραίτητες δόσεις ινσουλίνης και είναι απαραίτητη η μητέρα της, για να της προσφέρει άμεσα και με ασφάλεια την βοήθεια που χρειάζεται.

Όπως τονίζει η μητέρα, στην αρχή η Μαρία δεν ήθελε να βρίσκεται η μητέρα της μαζί της στην αίθουσα του μαθήματος, όμως αργότερα και με συζήτηση , δέχθηκε να είναι στην αίθουσα αλλά όχι στο ίδιο θρανίο!

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved