5.000 άνθρωποι υπέμειναν τη βροχή για να σώσουν ένα 5χρονο παιδί

5.000 άνθρωποι υπέμειναν τη βροχή για να σώσουν ένα 5χρονο παιδί

5.000 άνθρωποι στη βροχή για να σώσουν ένα 5χρονο παιδί

 

Ο μικρός νοσεί από μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου και οι γιατροί γνωστοποίησαν στους γονείς του ότι έχουν τρεις μήνες διορία για να βρουν δότη βλαστοκυττάρων.
Η ιστορία του 5χρονου Oscar Saxelby-Lee, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, έγινε παγκοσμίως γνωστή από το κύμα αλληλεγγύης και συγκίνησης που επέδειξε ο κόσμος.

Πιο συγκεκριμένα η μεγάλη κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων να γίνουν δωρητές βλαστοκυττάρων για να σώσουν τη ζωή του μικρού παιδιού μας έδειξε για ακόμα μια φορά ότι υπάρχει μέλλον στην ανθρωπότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι 4.855 άτομα έκαναν ουρές και περίμεναν υπομονετικά μέσα στη βροχή για να εξεταστούν και να δουν αν μπορούν να γίνουν δωρητές.

 

 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα χρειαστούν να πάρουν από ένα δότη αιμοσφαίρια για να θεραπεύσουν την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία από την οποία πάσχει το παιδί.

Από τον Δεκέμβριο όταν έγινε η διάγνωση ξεκίνησε χημειοθεραπεία και έχει ήδη υποβληθεί σε 20 μεταγγίσεις αίματος αλλά χρειάζεται μια πιο δραστική θεραπεία για να θεραπευτεί.

Η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία είναι ένας επιθετικός καρκίνος. Προκαλείται απελευθέρωση μεγάλου αριθμού υποανάπτυκτων λευκών αιμοσφαιρίων από τον νοσούντα μυελό των οστών. Αυτά τα κύτταρα εξαπλώνονται και προκαλούν συμπτώματα όπως κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή, χλωμό δέρμα, πυρετό και πόνους στα οστά και τις αρθρώσεις.

Οι γονείς του Oscar ανησύχησαν όταν παρατήρησαν ανεξήγητους μώλωπες στο σώμα του και τον Δεκέμβριο έγινε η διάγνωση. Άρχισαν έναν αγώνα δρόμου για να βρουν δωρητή, καθώς όπως τους ξεκαθαρίστηκε, οι πιθανότητες επιβίωσης θα "μειωθούν σοβαρά" έναν δεν υπάρξει ο κατάλληλος μέσα σε τρεις μήνες.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν μια εκστρατεία με τον τίτλο "Hand in Hand for Oscar", ζητώντας την βοήθεια του κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν το Σαββατοκύριακο στο σχολείο του παιδιού για να δουν αν μπορούν να βοηθήσουν.

Για να κατανοηθεί το μέγεθος της προσέλευσης του κόσμου, αξίζει να σημειωθεί πως το ίδρυμα που έχει αναλάβει να εξετάσει τα δείγματα και να βρει συμβατό δότη, δήλωσε ότι το προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης υποψήφιων δωρητών για ένα περιστατικό ήταν 2.200 άνθρωποι.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved