16χρονη Σουηδέζα απεργεί για το κλίμα και γίνεται viral

16χρονη Σουηδέζα απεργεί για το κλίμα και γίνεται viral

Η 16χρονη έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες της για την κλιματική αλλαγή και φτάνοντας πρόσφατα μέχρι το Νταβός για να μεταφέρει το δικό της μήνυμα στο γνωστό Φόρουμ, έγινε ήδη το νέο πρότυπο αντίστασης, χιλιάδων νέων σ’ όλο τον κόσμο.

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό SPIEGEL «Το πρόσωπο αυτού του παιδιού αποτελεί το νέο αντικείμενο μίσους των αρνητών της κλιματικής αλλαγής» σημειώνοντας πως η νεαρή κάθε Παρασκευή δεν πηγαίνει σχολείο αλλά στέκεται επί ώρες μπροστά στο σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη, δημιουργώντας έναν νέο κίνημα νεολαίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έλληνες κάτοικοι της σουηδικής πρωτεύουσας, βλέπουν κάθε Παρασκευή τη 16χρονη έξω από τη Βουλή ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών τονίζοντας μάλιστα ότι η «μικροσκοπική κοπέλα με τα κοτσιδάκια φαίνεται πολύ νεότερη».

Κρατά πάντα ένα μεγάλο πλακάτ που στα σουηδικά γράφει: «Skolstrejk för Klimatet», δηλαδή «Σχολική απεργία για το κλίμα».

 

Σημειώνεται ότι η Γκρέτα είχε μιλήσει στο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο Δεκεμέμβριο, κρατώντας επικριτική στάση απέναντι στους ηγέτες του πλανήτη.

«Σας μιλώ στο όνομα της κλιματικής δικαιοσύνης. Πολλοί λένε ότι η Σουηδία είναι μια μικρή χώρα και δεν έχει σημασία τι κάνουμε.

Όμως εγώ έχω μάθει ότι ποτέ δεν είσαι μικρός για να κάνεις τη διαφορά.

Και αν κάποια παιδιά μπορούν να αναδείξουν ζητήματα απλώς με το να μην πηγαίνουν στο σχολείο, φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε όλοι μαζί αν το θέλαμε.

Για να το καταφέρουμε όμως αυτό θα πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά, ανεξάρτητα από το πόσο άβολο θα μπορούσε αυτό να είναι.

Μιλάτε μόνο για μια πράσινη, αέναη, οικονομική ανάπτυξη, επειδή φοβάστε να χάσετε τη δημοφιλία σας.

Μιλάτε μόνο για εξέλιξη, με τις ίδιες άσχημες ιδέες που μας έβαλαν σε αυτή την κατάσταση.

Δεν είστε αρκετά ώριμοι για να πείτε τα πράγματα ως έχουν. Εμένα δεν με νοιάζει να μην είμαι δημοφιλής.

Με νοιάζει η κλιματική δικαιοσύνη κι η βιωσιμότητα του πλανήτη.

Ο πολιτισμός μας θυσιάζεται στον βωμό των ευκαιριών μιας μικρής μειοψηφίας ανθρώπων να συνεχίσουν να αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά κέρδη.

Τα βάσανα των λίγων πληρώνουν τις πολυτέλειες των πολλών...».

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved