Διεθνής ημέρα παιδικού βιβλίου 2019 : "Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε"

Διεθνής ημέρα παιδικού βιβλίου 2019 : "Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε"

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ιστορία ως παιδί; Η Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου σας ενθαρρύνει να αποκτήσετε αυτό το βιβλίο και να το διαβάσετε ξανά, ίσως στα παιδιά, στα ανήψια, στους μαθητές ή στα εγγόνια σας.


Η Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σάς δίνει επίσης την ευκαιρία να ξεσκονίσετε το παλιό σας βιβλίο και να ξαναζήσετε άλλη μια φορά την ιστορία του και όταν τελειώσετε την ανάγνωσή του, ίσως να πάρετε τον μικρόκοσμο που περιέχεται μέσα στο βιβλίο και να το μεταβιβάσετε σε κάποιον νέο, καθώς τα σχολεία και οι βιβλιοθήκες δέχονται δωρεές βιβλίων, που είναι διαθέσιμες για μια ολόκληρη νέα γενιά αναγνωστών.

 

Διαδώστε την αγάπη της ανάγνωσης σε ένα παιδί την Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου και συμβάλλετε στην καλλιέργεια της φαντασίας της επόμενης γενιάς.

 


Διεθνής Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Από το 1967, στα γενέθλια του Δανού λογοτέχνη και συγγραφέα παραμυθιών Hans Christian Andersen, γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (ICBD) με σκοπό να εμπνεύσει την αγάπη της ανάγνωσης και να δώσει προσοχή στα παιδικά βιβλία.
Το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων Νέων (IBBY),ως διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί τη σημασία της παιδείας και της ανάγνωσης στα παιδιά μας, η IBBY εργάζεται ανελλιπώς για την προώθηση του βιβλίου και των παιδικών συγγραφέων, ενώ διοργανώνει εκδηλώσεις σχολεία και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο για να πάρουν τα παιδιά να διαβάζουν.

Κάθε χρόνο ένα διαφορετικό Εθνικό Τμήμα της IBBY έχει την ευκαιρία να είναι ο διεθνής χορηγός του ICBD.

Ο τελευταίος, αποφασίζει για ένα θέμα και καλεί έναν προεξέχοντα συγγραφέα από τη χώρα υποδοχής να γράψει ένα μήνυμα για τα παιδιά του κόσμου και έναν γνωστό εικονογράφο να σχεδιάσει μια αφίσα.

Αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους για την προώθηση βιβλίων και ανάγνωσης, όπως μέσω οργανωμένων δραστηριοτήτων σε σχολεία και δημόσιες βιβλιοθήκες και των μέσων ενημέρωσης.

Συχνά το ICBD συνδέεται με εορτασμούς γύρω από παιδικά βιβλία και άλλες εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, δημιουργία διαγωνισμών ή βραβεύσεις βιβλίων.

 

 

Η IBBY Lithuania είναι χορηγός της Διεθνούς Ημέρας Παιδικού Βιβλίου για το 2019.

 

Τα βιβλία μας βοηθούν να κόψουμε ταχύτητα

"Βιάζομαι!... Δεν έχω χρόνο!... Αντίο! Ακούμε λέξεις όπως αυτές σχεδόν κάθε μέρα, όχι μόνο στη Λιθουανία, που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης, αλλά σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι ζούμε στην εποχή της υπερπληροφόρησης και της βιασύνης.


Αλλά αν πάρετε ένα βιβλίο στα χέρια σας, αισθάνεστε αμέσως μια αλλαγή.

Φαίνεται ότι τα βιβλία έχουν αυτή την μοναδική ικανότητα - να μας βοηθούν να χαλαρώνουμε τους ρυθμούς και να ζούμε στο παρόν.

Μόλις ανοίξετε ένα βιβλίο και βυθίσετε την σκέψη σας στις σελίδες του, δεν θα ανησυχείτε που δεν μπορείτε να προφτάσετε ότι συμβαίνει γύρω σας με ασύλληπτη ταχύτητα.

Ξαφνικά,θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τον χρόνο σας για κάποια εργασία ελάχιστης σημασίας.

Στα βιβλία, τα πράγματα συμβαίνουν αθόρυβα και με ακριβή διάταξη. Ίσως επειδή οι σελίδες τους είναι αριθμημένες.

Στα βιβλία, τα γεγονότα του παρελθόντος διακατέχονται ήρεμα τα γεγονότα που πρόκειται να έρθουν.

Είμαι σίγουρος ότι τα βιβλία δεν βαριούνται ποτέ όταν είναι στα χέρια σας. Κάποιος που απολαμβάνει το διάβασμα -είτε είναι παιδί είτε ενήλικας- είναι πολύ περισσότερο ενδιαφέρον άτομο από κάποιον που δε νοιάζεται για τα βιβλία, που αγωνίζεται πάντα εναντίον του ρολογιού, που δεν έχει ποτέ χρόνο να κάτσει κάτω, που μάχεται ενάντια στον χρόνο.

 


Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η ευχή μου για όλους σας είναι:


Να υπάρχουν ενδιαφέροντα βιβλία για τους αναγνώστες και ενδιαφέροντες αναγνώστες για τα βιβλία!

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved