4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν δεν είστε ευχαριστημένοι με το δάσκαλο του παιδιού σας.

4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν δεν είστε ευχαριστημένοι με το δάσκαλο του παιδιού σας.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον δάσκαλο του παιδιού σας;Μην ανησυχείτε, τα περισσότερα λύνονται χωρίς να δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα.

 

Αν παρόλα αυτά, δεν είστε ευχαριστημένοι με τον δάσκαλο του παιδιού σας, τότε καλό θα ήταν:Μιλήστε στο παιδί σας


Πριν κάνετε το οτιδήποτε, σιγουρευτείτε ότι ο δάσκαλος είναι το πραγματικό πρόβλημα. Μιλήστε με το παιδί σας σε κάποια ήρεμη στιγμή – όταν δεν θα είναι αναστατωμένο με την κατάσταση – και ρωτήστε το να σας πει τι είναι αυτό που το στενοχωρεί.

Το πρόβλημά του μπορεί να μην αφορά καθόλου τον δάσκαλο. Ορισμένες φορές τα παιδιά παρεξηγούν τις καταστάσεις και παρερμηνεύουν τις λέξεις.

Άλλες φορές, μπορεί να υπάρχουν άλλα προβλήματα και ο δάσκαλος να είναι αυτός που την πληρώνει.

Το παιδί σας μπορεί να στενοχωριέται με κάτι άλλο στο σχολείο του και να είναι πιο εύκολο να βάλει ως στόχο τον δάσκαλο.

 

Διαβάστε επίσης: Ποια χαρακτηριστικά έχει ένας καλός δάσκαλος; -Smilefamily.gr

 

Επικοινωνήστε με άλλους γονείς


Αν καταλήξατε πως πραγματικά ο δάσκαλος είναι το πρόβλημα, μην θεωρήσετε ότι το παιδί σας είναι το μόνο που έχει πρόβλημα μαζί του.

Μιλήστε με τους γονιούς άλλων συμμαθητών του για να το διαπιστώσετε. Αυτό βέβαια απαιτεί λεπτό χειρισμό, μιας και δεν θέλετε να κάνετε υποβολιμαίες ερωτήσεις ή να προκαλέσετε υποψίες για τον δάσκαλο αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Επικοινωνήστε με γονιούς που τα παιδιά τους είχαν τον συγκεκριμένο δάσκαλο. Ίσως διαπιστώσετε ότι η ανησυχία του παιδιού σας έχει κάποιες βάσεις, ή ίσως μπορεί να λάβετε πληροφορίες που μπορεί να σας βοηθήσουν με την κατάσταση.

 

Συνάντηση με το δάσκαλο


Επικοινωνήστε με το δάσκαλο και ζητήστε του μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πηγαίνετε στη συνάντηση με ανοιχτό μυαλό.

Θυμηθείτε ότι τα παιδιά δεν είναι πάντα ικανά να επισημάνουν τι ακριβώς είναι αυτό που τα ενοχλεί, ούτε η αντίληψή τους είναι πάντα ακριβής.

Δώστε την ευκαιρία στο δάσκαλο να πει και τη δική του άποψη, προσέχοντας όμως να μην τον κάνετε να τηρήσει αμυντική στάση έναντι της κριτικής σας.

 

Διαβάστε επίσης: "Πως να αναπτύξω καλές σχέσεις με τον δάσκαλο του παιδιού μου;"

 

Να σέβεστε την πυραμίδα διοίκησης


Αν έχετε κάποια σοβαρή ανησυχία σχετικά με το παιδί σας ή με την τάξη του, μιλήστε πρώτα με το δάσκαλο.

Προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα με κάποια σύσκεψη στην οποία εσείς και ο δάσκαλος θα προσπαθήσετε να λύσετε τα θέματα τα οποία σας απασχολούν.

Αν συνεχίζετε να είστε δυσαρεστημένοι, ενημερώστε το δάσκαλο ό,τι θέλετε να συνεχίσετε την κουβέντα με κάποιον ανώτερό του (αν ο δάσκαλος τυγχάνει να είναι ο διευθυντής του σχολείου, ίσως να πρέπει να σκεφτείτε την αλλαγή σχολείου).

Συμπεριλαμβάνοντας τον δάσκαλο σε μελλοντικές συζητήσεις, δείχνετε σεβασμό προς τη σχέση του με το παιδί σας.

 

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια καλή σχέση επικοινωνίας με το δάσκαλο του παιδιού σας θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια καλή και ισορροπημένη πορεία για τη σχολική χρονιά που μόλις αρχίζει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολική άρνηση:"Το παιδί μου δε θέλει να πάει στο σχολείο. Τι να κάνω;"

Πιο κοινωνικά τα παιδιά που πάνε στον παιδικό σταθμό

"Πως να βοηθήσω το παιδί μου για να μάθει να διαβάζει;"

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved