Τσάι από βότανα στην εγκυμοσύνη : Πόσο ασφαλή είναι;;;

Τσάι από βότανα στην εγκυμοσύνη : Πόσο ασφαλή είναι;;;

Κάνει καλόΑναρωτιέστε αν το τσάι από βότανα που έχετε στο ντουλάπι μπορεί να βλάψει το μωρό που κουβαλάτε στην κοιλιά σας;

 
Είναι ασφαλές να πίνω τσάι από βότανα κατά την εγκυμοσύνη;

 

Πολλές έγκυες αποφεύγουν την καφείνη, το αλκοόλ, τη νικοτίνη και τα περιττά φάρμακα, αλλά δεν έχουν τίποτα καλύτερο από μια κούπα ζεστό τσάι από βότανα.

Αν αυτό σας θυμίζει κάτι, ακούστε προσεκτικά: το τσάι από βότανα μπορεί να είναι επικίνδυνο, κυρίως αν πίνετε μεγάλες ποσότητες.

Τα περισσότερα συστατικά του είναι ασφαλή, πολλά όμως δεν είναι.

Τα βότανα είναι φάρμακα και μπορούν να είναι το ίδιο δραστικά με ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Επιπλέον, μόνο ορισμένα βότανα απ’ αυτά που χρησιμοποιούνται στο τσάι, έχουν μελετηθεί αναφορικά με την επίδρασή τους στις εγκύους.

 

 

 

Πώς μπορώ να ξέρω ποια τσάγια από βότανα είναι ασφαλή για κατανάλωση κατά την εγκυμοσύνη;

 

Τα περισσότερα βότανα που χρησιμοποιούνται στο φαγητό, θεωρούνται ασφαλή και για το τσάι για εγκύους. Για παράδειγμα, το τσάι που φτιάχνεται από πιπερόριζα, ανθό μοσχολέμονου, μέντα, κυνόρροδο και θυμάρι θεωρείται ασφαλές για κατανάλωση κατά την κύηση και το θηλασμό. Η υπερβολική κατανάλωση όμως οποιουδήποτε τσαγιού, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε εσάς και το μωρό σας.

 

 

 

 

Ποια βότανα δεν είναι ασφαλή για την εγκυμοσύνη;


Πολλά απ’ τα βότανα που χρησιμοποιούνται στο τσάι, όταν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να διεγείρουν τη μήτρα και να προκαλέσουν αποβολή. Αυτά, περιλαμβάνουν:

 

 

 γλυκάνισο,  γαλεόφιλο  χαμομήλι σύμφυτο εφέδρα
 ευρωπαϊκός ιξός  ιβίσκος  σκουλόχορτο λεμονόχορτο ρίζα γλυκόρριζας
 λεβιθόχορτο  φλισκούνι  φύλλα σμεουριάς δενδρολίβανο σασσαφράς
 φύλλα αγριοτσουκνίδας β εβιτέ  χιλιόφυλλος φασκόμηλο  

 

 

Παρότι ορισμένες μαίες χρησιμοποιούν φύλλα σμεουριάς για να διευκολύνουν τον τοκετό, η αποτελεσματικότητά τους δεν έχει αποδειχθεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, παρά μόνο για λίγο και υπό την επίβλεψη γιατρού. Αποφύγετε τα υπόλοιπα βότανα κατά την κύηση και το θηλασμό.

 

 

Μπορείτε να καταναλώνετε τις τροφές που περιέχουν βότανα όπως δενδρολίβανο και φασκόμηλο γιατί η ποσότητά τους στις τροφές είναι πολύ μικρότερη απ’ αυτή που χρησιμοποιείται στο τσάι και δεν είναι τόσο δραστικά. (Ο βρασμός τους κατά την παρασκευή τσαγιού συγκεντρώνει όλα τα χημικά συστατικά των βοτάνων).

 

 

 


Πόσο ασφαλές είναι το τσάι από βότανα για εγκύους;


Οι ίδιες προφυλάξεις ισχύουν για το τσάι για εγκύους, το οποίο πωλείται στα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής. Ενώ οι παρασκευαστές προωθούν το προϊόν ως ασφαλές για μέλλουσες μητέρες, καμία κλινική έρευνα δεν υποστηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς του και η ασφάλεια των συστατικών δεν ελέγχεται.

 

Το τσάι για εγκύους συνήθως περιλαμβάνει συστατικά όπως η αλφάλφα, ο σπόρος μάραθου, τα φύλλα λεμονόχορτου, κίτροσμου, τα φύλλα τσουκνίδας, αγριοτριανταφυλλιάς και φράουλας. Δεν είναι όλα ασφαλή για κατανάλωση κατά την εγκυμοσύνη. Για παράδειγμα, τα φύλλα τσουκνίδας διεγείρουν τη μήτρα και μπορούν να προκαλέσουν αποβολή και ο μάραθος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο τσάι για εγκύους κατά την κύηση και το θηλασμό εξαιτίας της πιθανής παραγωγής οιστρογόνων.

 

 

Πώς μπορώ να επιλέξω ένα ασφαλές τσάι από βότανα;

Αν σας αρέσει το τσάι από βότανα, ελέγξτε την ετικέτα και κρατήστε μακριά τα προϊόντα με μη ασφαλή ή άγνωστα συστατικά. Ή σκεφτείτε να φτιάξετε το δικό σας παρασκεύασμα, Ρίξτε μέλι, χυμό φρούτων, φλούδα λεμονιού, κανέλα ή γαρίφαλο σε βραστό νερό και ντεκαφεινέ μαύρο ή πράσινο τσάι. Μη φτιάχνετε ποτέ τσάι από οποιοδήποτε βότανο αν δεν είστε 100% σίγουρη τι είναι και να είναι απόλυτα ασφαλές για εσάς και το μωρό σας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved