Συμπτώματα εγκυμοσύνης- "Είμαι έγκυος;" - Smile family

Συμπτώματα εγκυμοσύνης- "Είμαι έγκυος;" - Smile family

Διαβάστε και άλλα άρθρα για τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

 

Θα μπορούσατε να είστε έγκυος; Πολύ πιθανό να μην είχατε προσέξει κάποιο σύμπτωμα μέχρι την ώρα που είχατε καθυστέρηση ή μια με δύο εβδομάδες μετά.

Αν δεν κρατάτε ημερολόγιο του κύκλου σας, ή αν έχετε μεγάλες εναλλαγές από την μια περίοδο στην άλλη, δεν μπορείτε να είστε σίγουρες για το πότε ακριβώς περιμένετε περίοδο.

Αν όμως έχετε κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα και έχετε συγχρόνως καθυστέρηση, είναι πιθανό να είστε έγκυος. Πάρτε ένα τεστ εγκυμοσύνης για το σπίτι και θα το ανακαλύψετε.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 1 - ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΣΤΗΘΟΣ

Ένα από τα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι τα ευαίσθητα και ερεθισμένα στήθη. Το πρήξιμο στο στήθος συνήθως προέρχεται από την αύξηση των ορμονών.
Αυτός ο ερεθισμός ή το πρήξιμο είναι λίγο περισσότερος απ’ ότι είναι συνήθως πριν από την περίοδο.
Η ενόχληση μειώνεται σημαντικά μετά το πρώτο τρίμηνο, όταν το σώμα συνηθίζει στις ορμονικές αλλαγές.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 2 - ΚΟΥΡΑΣΗ

Αισθάνεστε ξαφνική κούραση; Εξάντληση; Κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα από τι προκαλείται αυτή η κούραση στην αρχή της εγκυμοσύνης, αλλά είναι πιθανό η ξαφνική αύξηση της προγεστερόνης να φέρνει αυτήν την υπνηλία.
Θα είστε πιο ενεργητικές όταν μπείτε στο 2ο τρίμηνο.
Αν και η κούραση εμφανίζεται ξανά προς το τέλος της εγκυμοσύνης, όταν κουβαλάτε πολύ μεγαλύτερο βάρος και για διαφόρους λόγους δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 3 - ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

Μερικές γυναίκες έχουν μικρή ποσότητα κολπικής αιμορραγίας 11-12 μέρες μετά τη σύλληψη ( κοντά στην ημερομηνία που περιμένουν περίοδο). Η αιμορραγία μπορεί να προέρχεται από το γονιμοποιημένο ωάριο το οποίο προσπαθεί να μπει στην γεμάτη αίμα μήτρα- μια διαδικασία που ξεκινάει μόλις 6 μέρες μετά τη γονιμοποίηση- αλλά κανείς δεν ξέρει σίγουρα.
Η αιμορραγία είναι πολύ μικρή ( σαν σημάδια κόκκινα, ή καφέ υγρά) και κρατάει μια η δυο μέρες.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 4 - ΝΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΙ

Αν είστε σαν τις περισσότερες γυναίκες, η πρωινή αδιαθεσία δεν θα ξεκινήσει για περίπου ένα μήνα μετά τη σύλληψη.( Λίγες τυχερές την αποφεύγουν).
Αλλά μερικές γυναίκες αρχίζουν να ανακατεύονται λίγο νωρίτερα κι όχι μόνο το πρωί. Η ναυτία και οι εμετοί της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ένα πρόβλημα το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Περίπου οι μισές γυναίκες με ναυτία, αισθάνονται ανακούφιση στην αρχή του 2ου τριμήνου. Για τις άλλες μισές χρειάζεται ένας ακόμα μήνας για να ηρεμήσουν.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 5 ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ.

Αν είστε πρόσφατη έγκυος, δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεστε αναγούλα από τη μυρωδιά ενός σάντουιτς ή ενός φλιτζανιού καφέ και κάποια συγκεκριμένα αρώματα και μυρωδιές να μην τα αντέχετε.
Αν και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, αν αυτό είναι μια παρενέργεια ή αυξημένη ποσότητα οιστρογόνων στο σύστημα σας. Θα ανακαλύψετε επίσης ότι ορισμένα φαγητά που απολαμβάνατε έως τώρα, από δω και πέρα θα είναι αποκρουστικά για σας.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 6 - ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ ΚΟΙΛΙΑ

Οι ορμονικές αλλαγές στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε φουσκωμένες στην κοιλιά όπως και πριν την περίοδο.
Γι αυτό τα ρούχα σας μπορεί να αρχίσουν να σας στενεύουν στη μέση, ακόμα και στην αρχή της εγκυμοσύνης, όταν η μήτρα είναι ακόμη μικρή.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 7 - ΣΥΧΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ

Σύντομα μόλις μείνετε έγκυες μπορεί να τρέχετε στη τουαλέτα συνέχεια. Γιατί; Βασικά γιατί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ποσότητα του αίματος και των άλλων υγρών στο σώμα αυξάνεται και αυτό οδηγεί σε περισσότερα υγρά που επεξεργάζονται τα νεφρά σας και καταλήγουν στην ουροδόχο κύστη.
Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να αρχίσει στις πρώτες 6 εβδομάδες και να συνεχιστεί ( να χειροτερεύει) όσο η εγκυμοσύνη σας προχωράει και το μωρό ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 8 - ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

Αν είστε τακτικές στην περίοδο και έχετε καθυστέρηση, πιθανό να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να σιγουρευτείτε πριν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα.
Αν όμως δεν είστε τακτικές ή δεν κρατάτε ημερολόγιο περιόδου, η ναυτία και η ευαισθησία στο στήθος μπορεί να είναι ένα σήμα για αρχή εγκυμοσύνης, πριν καλά καλά καταλάβετε ότι δεν σας ήρθε ακόμα περίοδος.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 9 - Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΥΨΗΛΗ.

Αν βάλετε σε ένα διάγραμμα τη θερμοκρασία του σώματός σας και δείτε ότι για 18 μέρες στη σειρά αυξάνεται συνέχεια, είστε μάλλον έγκυος.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 10 - ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ.

Στην αρχή της εγκυμοσύνης, η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που προκαλείται από ορμονικές αλλαγές, μπορεί να φέρνει συχνούς απαλούς πονοκεφάλους.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 11 - ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ.

Η δυσκοιλιότητα είναι άλλο ένα συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Η αύξηση της ορμόνης προγεστερόνης, προκαλεί το φαγητό να περνά πιο αργά μέσα από το έντερο κι αυτό φέρνει την δυσκοιλιότητα.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 12 -ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

Η μεγάλη ροή των ορμονών μπορεί να φέρει αλλαγές στην διάθεση. Μπορεί να κάνει τις γυναίκες πιο ευαίσθητες. Άλλες φορές μπορεί να αισθάνεστε χαρούμενες, άλλες φορές συγκινημένες, κι άλλες φορές να νευριάζετε με το παραμικρό. Αυτές οι αλλαγές στη διάθεση είναι πιο συνηθισμένες στο πρώτο τρίμηνο.

 

Συμπτώματα εγκυμοσύνης νο 13 - ΖΑΛΑΔΕΣ

Λόγω της πτώσης της πίεσης, ειδικά στο πρώτο τρίμηνο υπάρχουν έντονες ζαλάδες και τάσεις λιποθυμίας. Αυτές προέρχονται επίσης και από χαμηλή ποσότητα ζαχάρου στο αίμα.

 


Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.

Τα περισσότερα τεστ δεν μπορούν να διαγνώσουν εγκυμοσύνη σε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά από την καθυστερημένη περίοδο.
Αν λοιπόν αποφασίσετε να το κάνετε νωρίτερα και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, δοκιμάστε ξανά σε μερικές μέρες.
Αν όμως το αποτέλεσμα είναι θετικό, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

 

Είστε πραγματικά έγκυος;

Δυστυχώς αυτά τα συμπτώματα δεν είναι απαραίτητα μόνο συμπτώματα εγκυμοσύνης.

Κάποια απ’ αυτά δηλώνουν αδιαθεσία και ασθένεια, και κάποια άλλα μπορεί να σας δείχνουν ότι θα σας έρθει περίοδος.

Επίσης, μπορεί να είστε έγκυος χωρίς να έχετε κάποια απ’ αυτά τα συμπτώματα.

Δεν είναι λοιπόν 100% σίγουρο ότι αν έχετε κάποιο τέτοιο σύμπτωμα είστε έγκυος.

Αν κάνετε το τεστ και βγει θετικό, κλείστε αμέσως ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να σιγουρευτείτε για την εγκυρότητα, να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις και να συζητήσετε για το πώς θα συνεργαστείτε σε αυτήν την εγκυμοσύνη.

Μόνο τότε μπορείτε να είστε σίγουρες και να το ανακοινώσετε στον σύζυγο και τους συγγενείς σας.

Λοιπόν, έχετε στο νου σας όλα αυτά, κάντε το τεστ, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, κι εμείς σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή εγκυμοσύνη!!

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved