Πώς το κάπνισμα βλάπτει το έμβρυο; -Smilefamily.gr

Πώς το κάπνισμα βλάπτει το έμβρυο; -Smilefamily.gr

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη; Πώς το κάπνισμα επηρεάζει το έμβρυο;

 

Το μωρό σας… ο No1 παθητικός καπνιστής!

Γνωρίζετε ότι στατιστικές μελέτες απέδειξαν ότι ένα μωρό που μεγαλώνει σε περιβάλλον καπνιζόντων ουσιαστικά είναι σαν να καπνίζει περίπου 160 τσιγάρα το χρόνο;

Δηλαδή λίγο λιγότερο από μισό τσιγάρο την ημέρα! Μπορείτε να αναλογιστείτε το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει στον ευαίσθητο, αναπτυσσόμενο οργανισμό του;

Είναι κρίμα να του στερήσετε το δικαίωμα επιλογής μιας υγιούς και φυσιολογικής ανάπτυξης!

Όπως αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, και το παθητικό κάπνισμα χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Να θυμάστε ότι όταν καπνίζετε εσείς, αναγκαστικά καπνίζουν και οι γύρω σας, πόσο μάλλον δε το μωράκι που κουβαλάτε μέσα σας!

Ακόμα και οι μη καπνίζουσες έγκυοι, που βρίσκονται και ζουν σε χώρους με καπνιστές για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στο νεογνό.

 

 
Τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες καπνίστριες:

 

 • Είναι πιθανό να γεννηθούν πρόωρα και με μικρότερο βάρος. Κατά μέσο όρο, ένα πακέτο τη μέρα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μειώσει κατά 250 γρ το βάρος του μωρού. Τα δύο πακέτα τη μέρα μπορεί να μειώσουν κατά μισό κιλό ή και περισσότερο το βάρος του μωρού.

 

 • Έχουν μικρότερα όργανα από τα μωρά μη καπνιστών.

 

 • Έχουν φτωχή πνευμονική λειτουργία.

 

 • Τα μικρόσωμα μωρά, συνήθως έχουν υπανάπτυκτα σώματα. Οι πνεύμονες μπορεί να μην είναι έτοιμοι να δουλέψουν από μόνοι τους, το οποίο σημαίνει ότι τα μωρά μπορεί να περάσουν τις πρώτες μέρες τους στον αναπνευστήρα. Αργότερα αυτά τα μωρά θα έχουν συνεχή αναπνευστικά προβλήματα( λόγω της καθυστερημένης ανάπτυξης των πνευμόνων) αποτέλεσμα της νικοτίνης.

 

 • Τα παιδιά που οι μητέρες τους κάπνιζαν στην εγκυμοσύνη, είναι επιρρεπή στο άσθμα.

 

 • Λειτουργία του εγκεφάλου.

 

 • Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να έχει διαρκείς επιπτώσεις στον εγκέφαλο του μωρού. Αυτά τα παιδιά είναι πιθανό να έχουν μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και χαμηλό ΙQ.

 

 • Έχουν διπλή πιθανότητα να πεθάνουν στο ύπνο τους. Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη σχέση του αιφνίδιου θανάτου στον ύπνο, με τους γονείς που καπνίζουν.

 

 • Αρρωσταίνουν συχνότερα. Τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες που καπνίζουν 15 τσιγάρα ή περισσότερα την ημέρα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πηγαίνουν στα νοσοκομεία δύο φορές περισσότερο τους πρώτους οκτώ μήνες της ζωής τους.

 

 • Παθαίνουν ασθματική βρογχίτιδα και φλεγμονές στο αυτί, πολύ πιο συχνά στην πρώτη παιδική ηλικία.

 

 • Είναι πολύ πιο πιθανό να γίνουν οι ίδιοι καπνιστές, αργότερα στη ζωή τους.

 

 • Επίσης, οι έγκυες γυναίκες που καπνίζουν αυξάνουν τον κίνδυνο της αποβολής.

 

 • Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, οι καπνίστριες μητέρες αυξάνουν τον κίνδυνο της αποκόλλησης του πλακούντα, πριν την γέννηση του μωρού.

 

 • Αυτό το μωρό μπορεί να γεννηθεί πρόωρα, να χρειάζεται οξυγόνο ή ακόμα και να πεθάνει στη μήτρα.

 

Αν δυσκολεύεστε να σταματήσετε το κάπνισμα, προσπαθήστε να μάθετε να χαλαρώνετε με άλλους τρόπους.

Επιπλέον, ακόμα και αν νομίζετε ότι θα μπορείτε να συνεχίσετε το κάπνισμα μετά τον τοκετό, απλά σε άλλους χώρους από εκείνους που βρίσκεται το μωράκι σας, να έχετε υπ’ όψιν σας ότι η νικοτίνη περνάει στο μωρό σας και μέσω του θηλασμού.

Αυτό συμβαίνει, καθώς τα συστατικά του εισρέουν από το αίμα στο μητρικό σας γάλα και κατευθείαν στον οργανισμό του μωρού σας!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάπνισμα και εγκυμοσύνη : Όλα όσα θέλετε να ξέρετε ! ! !

Τσάι από βότανα στην εγκυμοσύνη : Πόσο ασφαλή είναι;;;

Αναψυκτικά και εγκυμοσύνη: Πως επιδρούν ζάχαρη και γλυκαντικά;

Καφές και εγκυμοσύνη : Επιτρέπεται; Αν ναι, σε ποια ποσότητα;

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved