"Πότε και πώς μπορώ να μάθω το φύλο του παιδιού μου;"

"Πότε και πώς μπορώ να μάθω το φύλο του παιδιού μου;"

Οι περισσότεροι υποψήφιοι γονείς ανυπομονούν να ξέρουν, όσο γίνεται νωρίτερα, αν θα αγοράσουν στο μωράκι τους γαλάζιες ή ροζ φορμίτσες και αν θα του δώσουν το όνομα του παππού ή της γιαγιάς.

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτή, η επιστήμη σας προσφέρει τρεις μεθόδους για να ικανοποιήσετε αυτή σας την επιθυμία.

Εκτός από τον υπέρηχο, που περιλαμβάνεται στη ρουτίνα για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης σας, οι άλλοι δύο τρόποι διάγνωσης του φύλου ενός μωρού, γίνονται κυρίως με παρακέντηση αμνιακού υγρού για την ανίχνευση γενετικών ανωμαλιών.

Ωστόσο, σε ορισμένα κέντρα γενετικής οι επιστήμονες θα αρνηθούν να σας υποβάλουν –και καλά θα κάνουν– σε κάποια από τις δύο αυτές εξετάσεις, αν μοναδικός σκοπός σας είναι να μάθετε το φύλο του παιδιού σας για τον προγραμματισμό της οικογένειάς σας και δεν συντρέχει κάποιος σημαντικός ιατρικός λόγος που καθιστά μια εξ αυτών των εξετάσεων απαραίτητη για τη συνέχεια της κύησης.

 


Υπερηχογράφημα για το φύλο του μωρού


Το υπερηχογράφημα γίνεται, έτσι και αλλιώς, τακτικά για να παρακολουθεί ο γιατρός την πορεία της εγκυμοσύνης σας. Είναι ο πιο συνηθισμένος, απλός και ασφαλής τρόπος.

Ωστόσο, για να είναι διαφωτιστικός ως προς το φύλο του παιδιού, πρέπει το μωρό να βρίσκεται σε τέτοια θέση, ώστε να διακρίνεται η ανατομική λεπτομέρεια, που σας ενδιαφέρει.

 

Σε ποια εβδομάδα κύησης μπορώ να μάθω το φύλο του μωρού;


Πολλές φορές το φύλο του μωρού, μπορεί να γίνει αντιληπτό από την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας, που γίνεται μεταξύ της 12ης και της 14ης εβδομάδας.

Υπάρχει όμως περίπτωση, η στάση του εμβρύου να μην δίνει ξεκάθαρη εικόνα στον γιατρό.

Πάντως, η πιο πιθανή περίοδος για να μάθετε σίγουρα το φύλο του μωρού είναι ο 5ος μήνας της κύησης, με το τεστ β' επιπέδου, καθώς τότε το μωράκι σας είναι πλήρως ανεπτυγμένο και κινείται αρκετά μέσα στον σάκο του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είστε ψηλή; Ετοιμαστείτε για δίδυμα…

Κινητικότητα εμβρύου στην κοιλιά : Πότε κλωτσάει το μωρό σας;

Πώς το κάπνισμα βλάπτει το έμβρυο; -Smilefamily.gr

Είστε έγκυος και εξουθενωμένη; Δείτε τι σας συμβουλεύουν 6 αναγνώστριες..

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved