Πάντα προσποιήθηκε εγκυμοσύνη για να περνάει ζωή χαρισάμενη (Βίντεο)

Πάντα προσποιήθηκε εγκυμοσύνη για να περνάει ζωή χαρισάμενη (Βίντεο)

Ένα γιγαντιαίο panda στην Ταϊβάν "κατηγορήθηκε" ότι επινόησε ψεύτικη εγκυμοσύνη σε μια προσπάθεια να λάβει προνομιακή μεταχείριση από τους φροντιστές της.

 

Το γιγαντιαίο μα συνάμα γλυκό πάντα άρχισε να εκδηλώνει συμπτώματα εγκυμοσύνης, όπως πτώση της όρεξης και της κινητικότητας.

Όμως, μετά από λίγο διάστημα την υπέβαλαν σε υπερηχογράφημα και διαπίστωσαν ότι τελικά δεν ήταν έγκυος.

Μάλιστα, μετά το μεγάλο φιάσκο αναγκάστηκαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη πρώτη ζωντανή μετάδοση γέννας πάντα στην ιστορία.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου της Ταϊβάν, δήλωσε στην China Daily, ότι η συμπεριφορά του ζώου και τα συμπτώματα εγκυμοσύνης είχαν άρχισαν να εξαλείφονται και η ίδια να επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα Panda έχουν περίοδο κύησης μόλις 90-160 ημέρες και τα έμβρυα είναι πολύ μικροσκοπικά για να γίνουν το πρώτο διάστημα αντιληπτά μέσω υπερήχων.

Είναι επίσης δύσκολο να χρησιμοποιηθούν οι τιμές των ορμονών ως αξιόπιστος δείκτης της εγκυμοσύνης τους.

Έτσι μερικές φορές, η μόνη λύση είναι να περιμένεις για να δεις, αν ένα πάντα είναι πραγματικά έγκυος.

Ο Wu Kongju, εμπειρογνώμονας στο κέντρο αναπαραγωγής Chengdu Giant Panda, όπου φιλοξενείται η Ai Hin, εξήγησε ότι «Μόλις η Ai Hin άρχισε να επιδεικνύει συμπτώματα εγκυμοσύνης, μεταφέρθηκε σε ένα μονόκλινο ιδιωτικό και κλιματιζόμενο δωμάτιο όπου λάμβανε συνεχή φροντίδα από το προσωπικό.

Της δόθηκε επίσης καλύτερο φαγητό, συμπεριλαμβανομένων φρούτων, κουλουριών και μπαμπού.

Έτσι τα πιο έξυπνα πάντα, όπως η Ai Hin στην συγκεκριμένη περίπτωση, προσποιούνται εγκυμοσύνη με σκοπό να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο!».

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved