Ο ρόλος της HCG στην εμφάνιση πρώιμων συμπτωμάτων εγκυμοσύνης.

Ο ρόλος της HCG στην εμφάνιση πρώιμων συμπτωμάτων εγκυμοσύνης.

Η πρώτη ορμόνη που εμφανίζεται μετά τη σύλληψη, είναι η χοριακή γοναδοτροπίνη, η οποία επιβεβαιώνεται από πολύ νωρίς και με αξιοπιστία, χάρη στον εντοπισμό της στα ούρα, όταν γίνεται το ειδικό τεστ.


Σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, τα επίπεδα της HCG διπλασιάζονται περίπου κάθε 2 μέρες κατά τις πρώτες 10 εβδομάδες.

Η HCG κρατάει τα επίπεδα των ορμονών εγκυμοσύνης γνωστά ως οιστρογόνα και προγεστερόνη στα κατάλληλα επίπεδα μέχρι να μεγαλώσει αρκετά ο πλακούντας για να μπορέσει να αρχίσει τη λειτουργία του.


Αν είστε έγκυος, ίσως να έχετε ήδη παρατηρήσει μια παρενέργεια της HCG – την ευαίσθητη ουροδόχο κύστη.

Η HCG είναι υπεύθυνη για την αύξηση της ποσότητας του αίματος στη λεκάνη σας, η οποία με τη σειρά της κάνει την ουροδόχο κύστη σας να θέλει να ξεφορτωθεί ακόμα και την μικρότερη ποσότητα ούρων.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η κατάσταση γενικά ελαττώνεται μετά το πρώτο τρίμηνο (παρόλο που θα ξαναεπιστρέψει όταν το μωρό αρχίσει να μεγαλώνει και να πιέζει την ουροδόχο κύστη σας).


Η HCG πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη και για άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη στα πρώιμα στάδια, συμπεριλαμβανομένων της ναυτίας και του κάποιες φορές επακόλουθου εμετού.

Αυτά τα συμπτώματα αναφέρονται ως πρωινή αδιαθεσία, αν και ο όρος είναι παραπλανητικός, επειδή η ναυτία μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ώρα, μέρα ή νύχτα.

Η πρωινή αδιαθεσία τείνει να κορυφώνεται γύρω στην 8η με 10η εβδομάδα εγκυμοσύνης όπου τα επίπεδα ορμονών είναι υψηλότερα και μόλις ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο, αρχίζει να μειώνεται.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved