Γιατί μεγαλώνει η μύτη μας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Γιατί μεγαλώνει η μύτη μας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν πολλές αλλαγές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ορισμένες από αυτές είναι πιο συνηθισμένες και αναμενόμενες, όπως οι συναισθηματικές μεταβολές, το πρησμένο στήθος, ο χρωματισμός διαφόρων σημείων του σώματος κ.α.

Από την άλλη πλευρά κάποια συμπτώματα της εγκυμοσύνης μπορεί να σας φαίνονται περίεργα και να σας εκπλήξουν.

Ορισμένες μητέρες για παράδειγμα δεν μπορούν να αντέξουν ορισμένες μυρωδιές, ενώ άλλες αισθάνονται ακόμη και τη μύτη τους να μεγαλώνει και να πρήζεται.

 

Γιατί μεγαλώνει η μύτη στην εγκυμοσύνη;


Παρόλο που δεν παρατηρείται σε όλες τις έγκυες γυναίκες, η μεγαλύτερη ή πρησμένη μύτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα.

Στην πραγματικότητα, δεν θα έχετε μόνο μεγαλύτερη μύτη, αλλά πιθανότατα και μεγαλύτερα βλέφαρα, μάγουλα, πρησμένα πόδια, ακόμα και διαφορετικό χρώμα μαλλιών.

Επιπλέον, οι μεταβολές των ορμονών σας μπορεί να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών σας.

Όταν είστε έγκυος, το επίπεδο προγεστερόνης και οιστρογόνων αυξάνεται.Το σώμα σας προσαρμόζεται για να φιλοξενήσει το αγέννητο μωρό σας και γι’ αυτό στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα μέρη του σώματος σας πρήζονται και επεκτείνονται κατά τη διάρκεια αυτής της προσαρμογής.

Ωστόσο,επειδή η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου και είναι περισσότερο εμφανής, μπορεί να μην παρατηρήσετε την συνολική αλλαγή και συνεπώς, να πιστεύετε ότι πρόκειται μόνο για τη μύτη σας.

Η μύτη σας γίνεται μεγαλύτερη όταν είστε έγκυος, επειδή το αυξανόμενο επίπεδο οιστρογόνων αυξάνουν την ποσότητα αίματος που ρέει στις μεμβράνες βλεννογόνου της μύτης.

Επιπλέον,η μύτη σας, η οποία είναι κατασκευασμένη από μαλακά οστά, επηρεάζεται και μπορεί να πάρει διαφορετικό σχήμα .

Τέλος, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η μύτη σας παίρνει ένα πιο κοκκινωπό χρώμα.

 


Θα επανέλθει η μύτη μου μετά την εγκυμοσύνη;


Αυτές οι αλλαγές είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο το σώμα σας ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μωρού σας.

Οι περισσότερες μητέρες αναφέρουν ότι η μύτη τους επανέρχεται στο κανονικό της σχήμα και μέγεθος εντός 40 ημερών από τον τοκετό .

Όσο η εγκυμοσύνη σας είναι ασφαλής, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε για τέτοιους λόγους.

Οι ορμονικές μεταβολές στην εγκυμοσύνη είναι προσωρινές, γι'αυτό, πάρτε το χρόνο σας και απολαύσετε τις αλλαγές που σας συμβαίνουν πριν φέρετε στον κόσμο το αγγελούδι σας.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved