9 τρόποι για να αποφύγει μια έγκυος τη μελαγχολία του χειμώνα

9 τρόποι για να αποφύγει μια έγκυος τη μελαγχολία του χειμώνα

Το Σύνδρομο Εποχικής Συναισθηματικής Διαταραχής είναι ένα είδος κατάθλιψης που προκαλείται από τη μειωμένη λιακάδα το χειμώνα.

Τα συμπτώματα τείνουν να διαρκούν από το Νοέμβρη μέχρι το Μάρτιο και επηρεάζουν τέσσερις φορές περισσότερο τις γυναίκες από τους άντρες.

Φανταστείτε τι μπορεί να κάνουν στις ήδη υπερευαίσθητες εγκύους!!

 

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που σχετίζονται με την εποχιακή κατάθλιψη, τα οποία μπορεί να είναι σωματικά ή συναισθηματικά.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 

  • Σωματικά – κούραση, υπνηλία, μεγάλη αύξηση της όρεξης και κατανάλωση τροφής περισσότερης από το κανονικό, πόνοι στους μύες, μεγαλύτερη αίσθηση του κρύου και χαμηλότερη ανοσία.

 

  • Συναισθηματικά – αποξένωση από το κοινωνικό περιβάλλον, οξυθυμία, άγχος, φτωχή μνήμη, δυσκολία συγκέντρωσης, έλλειψη ενδιαφέροντος, απελπιστικότητα και επιθυμία για κλάμα.

 

Φυσικά, πολλά από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με τις ορμονικές αλλαγές, αλλά τι μπορείτε να κάνετε αν νομίζετε ότι υποφέρετε από τη μελαγχολία του χειμώνα;

Σας προτείνουμε τις παρακάτω συμβουλές:

 

1.Να μένετε ζεστή.

 

2Να σηκώνεστε νωρίς το πρωί αντί να παραμένετε ξαπλωμένη στο κρεβάτι, το οποίο μπορεί να αυξήσει την υπνηλία.

 

3.Βγείτε έξω στον φρέσκο αέρα. Κάντε μια βόλτα ή πηγαίνετε για έναν καφέ!

 

4.Κάντε τακτική άσκηση:

  • Η τακτική άσκηση είναι ένας ισχυρός τρόπος για την καταπολέμηση της εποχικής κατάθλιψης, ειδικά εάν είστε σε θέση να ασκηθείτε έξω στο φυσικό φως της ημέρας

 

  • Η τακτική άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη σεροτονίνη, τις ενδορφίνες και άλλες χημικές ουσίες του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα ευφορίας

 

  • Στην πραγματικότητα, η άσκηση μπορεί να θεραπεύσει την ήπια έως μέτρια κατάθλιψη τόσο αποτελεσματικά όσο και μια αντικαταθλιπτική φαρμακευτική αγωγή.

 

  • Η άσκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον ύπνο σας και να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας. Στόχος 30 έως 60 λεπτά δραστηριότητας τις περισσότερες ημέρες.

 

  • Ακόμα και κάτι τόσο απλό όπως το περπάτημα παρέα με το σκύλο σας , για παράδειγμα, μπορεί να είναι καλή άσκηση τόσο για εσάς όσο και για το ζώο, καθώς και ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε φρέσκο αέρα και να αλληλεπιδράσετε με άλλους ανθρώπους.

 

Επιπλέον:

5.Να τρώτε με σύνεση και προσπαθήστε να αποφύγετε τα γλυκά, τις σοκολάτες και τα μπισκότα τα οποία επιλέγουν τα άτομα που έχουν εποχιακή κατάθλιψη.

 

6.Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη φωτοθεραπεία. Πρόκειται για μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στην οποία η έγκυος εκτίθεται σε έντονο φως με λάμπες λευκού φωτισμού, οι οποίες εκπέμπουν το αντίστοιχο φως που θα παίρναμε κατά τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής ημέρας.

 

7.Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δεν κάνουν καλό μόνο στον εγκέφαλο και την καρδιά του μωρού - μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Μπορείτε να ενισχύσετε την πρόσληψη σας με το να καταναλώνετε ψάρια πλούσια σε ω-3 αλλά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και μιλήστε στο γιατρό σας εάν πρέπει να πάρετε και ένα συμπλήρωμα βιταμινών ω-3.

 

8.Μιλήστε γι 'αυτό. Όταν όλη σας η προσοχή στρέφεται στην εγκυμοσύνη σας είναι , είναι φυσιολογικό να έχετε κλειστεί στον εαυτό σας.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved